Gardiner til stuen

Stuen er ofte det rommet man oppholder seg mest i og det er derfor viktig man trives og liker det man ser rundt seg. Gardinene skal samtidig ha funksjonen med å beskytte møbler mot falming, forhindre gjenskinn i TV og lap top, samt skape en behagelig innetemperatur.

gardiner til stuen

Mørkt kontra lyst

Har du hjemmekino i stuen vil man kunne gjøre det helt lystett med mørkleggingsgardiner. Og vil du tvert i mot ha mest mulig lysinnslipp er det lyse, tynne gardiner som kan dras helt til siden, alternativt Screen rullegardin, som effektivt reflekterer solens stråler samtidig som du beholder utsikten, som er mest optimalt.

Temperatur

Det er viktig at det er behagelig å oppholde seg i stuen og gardiner kan bidra til å holde temperaturen jevn året rundt. Om vinteren er det en fordel å bruke tykke gardiner som luner, spesielt hvis du bor i et eldre hus med trekkfulle vinduer. Om sommeren vil du kanskje gjøre det mest mulig luftig og da er florette gardiner mer riktig.

Innsyn

Har du gjenboere har du kanskje behov for å begrense innsynet til sofaen. Spesielt på vinteren når det er mange av timene hvor det er mørkt ute og lyst inne er det viktig. Panelgardiner som kan plasseres akkurat der behovet er for øyeblikket er et bra alternativ. Likeså liftgardin og plisségardinen som både begrenser innsyn og innreder. Halvtransparente gardiner som kun viser skygger innenfor, men samtidig slipper inn lys er et annet alternativ for stuer med innsyn.

gardiner til stuen

Utsikt

Ved middagsselskaper vil du at gjestene dine skal ha en fin og behagelig opplevelse. Står solens på, løser du dette enkelt med Screen rullegardin som bryter solens stråler med en gang samtidig som du beholder utsikten.

© 2015 KIRSCH | A Hunter Douglas Company | Sitemap