Det var en gang…

Slik kunne vi ha begynt vår historie, for så lang er den faktisk! Hvis du har noen minutter til overs vil vi gjerne ta deg med på ferden gjennom Kirsch historie, og fortelle deg hvordan alt begynte til der vi står i dag.

Et dyrbart gods

Kirsch varemerke er noe av det mest dyrbare vi eier, noe vi verner ømt om, og som har vært med oss en god stund. Faktisk så lenge at vi for noen år siden feiret 100-årsjubileum sammen! Gjennom årene har Kirsch gjennomgått en del forandringer som har ført oss hit vi er i dag. I dag består Kirsch av et stort og bredt sortiment med forbrukerpakkede produkter innen gardinstenger, gardinskinner, gardintilbehør og innvendig solskjerming.

Det skal være enkelt å velge Kirsch og som forbruker skal du kunne kjenne trygghet i vår mangeårig kunnskap og vårt brede sortiment.

Gammel kjærlighet ruster aldri

Når blomstret da kjærligheten til Kirsch opp og hvor gammel er relasjonen, lurer du kanskje? For å kunne svare på dette må vi hele vegen til USA, nærmere bestemt Michigan i år 1907. Det var nemlig da, 14. januar 1907, som Kirsch ble grunnlagt av en interiørinteressert herre ved navn Charles W Kirsch, fulgt av ordene ”Proper drapery hardware is essential to perfect draping success”. Vi kan ikke annet enn å være enige! Allerede i 1919 begynte eksporten til Europa og en gang i løpet av 1920-tallet nådde varemerke Kirsch frem til Skandinavia.

Og den dag i dag er vi fortsatt glade i vårt kjære varemerke Kirsch.

Charles W Kirsch – 14 januar 1907

”Proper drapery hardware is essential
to perfect draping success”

Fra globalt til lokalt

Selv om Kirsch i dag er et globalt varemerke varierer sortimentet fra land til land. Kanskje ikke så mye i landene i Norden, men mest sammenlignet med øvrige land. Dette på grunn av Kirsch i Norden har med tiden banet sin egen vei. Men kvalitet og funksjon, som forbindes med Kirsch sine produkter, er likt overalt.

En tidlig TV-debut

Nok om det og tilbake til kjærlighetssporet, som har blitt litt som en rød tråd når vi snakker om Kirsch som varemerke. For allerede i 1939 medvirket Kirsch gardinstenger i den romantiske dramaklassikeren ”Tatt av vinden”. Siden da har Kirsch produkter blitt brukt i flere filmer og TV-program, både i USA og Skandinavia, senest i de mange og populære interiørprogrammene som nå vises på tv.

En lang historie kort

Det vi mener med lang historie er ikke at det er komplisert og vanskelig å forklare, men at vi har mange år på baken, og flere skal det bli så lenge vi fortsetter å holde fokus på vårt visjon: Vi setter vinduet i fokus. Det har vi gjort siden 1920. Med det sagt vil vi hilse deg varmt velkommen til Kirsch!