Slik måler du for å få riktig mål på din gardinstang eller gardinskinne

Utgå fra vinduet ditt. Mål bredden og legg til 15 cm på respektive side. Er vinduet ditt 100 cm trenger du en gardinstang som er 130 cm.

Vil du at vinduet skal oppleves større legger du til ytterligere 15 cm på hver side slik at gardinen henger foran vegg i stedet for et stykke inn på vinduet. Til et 100 cm bredt vindu trenger du da en gardinstang som er 160 cm.

Det samme gjelder for en gardinskinne, forutsatt at du ikke ønsker den montert i tak.

Takmontert gardinskinne

For å få riktig mål på en takmontert gardinskinne så anbefaler vi å gå ut i fra hvordan rommet ser ut. Har du for eksempel plass i vinduet og vil ha gardinen parkert der når den ikke er fradratt, så sørg for at du har lang nok gardinskinne på den siden. Dersom skinnen belastes litt ekstra her, hjelp gjerne til med et ekstra takfeste.

Under Slik monterer du finnes ulike monteringstips som kan være til nytte!

Slik måler du vinduet ditt

På denne måten måler du solskjermingsprodukter

Det finnes noen viktige ting å tenke på når du skal måle vinduene dine før du kjøper et solskjermingsprodukt. Det første du må tenke på er hvordan vinduet ditt åpnes og om det har noen utstående håndtak eller lignende. Dette kan være avgjørende for hvor du skal plassere ditt produkt, og dermed hvilket mål du skal ta: tak, vegg eller nisje.

Noe å tenke på ved nisjemontering

Ved nisjemontering er måltaking ekstra viktig, spesielt siden produktets overflate er begrenset. I disse tilfeller anbefaler vi at du tar tre mål på vinduet ditt; øverst, nederst og på midten. Det er vinduets minste mål som bestemmer hvilken produktbredde du skal ha. Se skisse.

Vevbredde vs. vinduets bredde

Vurderer du en rullegardin til vinduet ditt bør du kjenne til at produktets totalmål som står angitt på pakningen ikke er rullegardinens vevmål. Mål på vevet er 4 cm mindre enn totalmålet, for at vevet kan rulle uhindret på rullegardinrøret.

På øvrige solskjermingsprodukter som for eksempel persienner og plisségardiner holder vev/lameller samme bredde som produktets over- og underlist.