Mørkt kontra lyst på soverom

Sover du best når det er bekmørkt? Da er det mørkleggende gardiner du skal velge, enten det er en dobbel stang/skinne med en lettere gardin foran og mørkleggingsgardiner bak, eller én foret gardin. Du kan også, som bildet viser, ha en Screen rullegardin på dagtid og en mørkleggende rullegardin bak som du drar ned på nattestid.

La uansett gardinen gå tett mot vinduet og godt utover karmen for optimal mørklegging. Foretrekker du å våkne til morgensolen velger du en tynnere gardin.

Temperatur

Det er lurt å tenke på mot hvilken himmelretning vinduet vender. Har rommet vinduer som vender mot sør og vest vil det få mange soltimer og høyere temperatur, og man bør overveie å velge en gardin som kan senke temperaturen og gjøre det svalere og mer behagelig, som for eksempel en gardin av grovt vevd stoff alternativt en Screen rullegardin. Husk å trekke for i god tid!

Transparente rullegardiner på soverom

Innsyn

Om du vil begrense innsynet fra gaten eller nysgjerrige naboer, men likevel ha inn mye lys, er en gardin i et tynt materiale eller en heklet gardin et bra alternativ.